Lanbide-arloak

Ostalaritza eta turismoa - HOT

Heziketa-zikloak > Goi-maila

TURISMO OSTATUAK KUDEATZEKO GOI MAILAKO TEKNIKARIA

Sartzeko baldintzak:

Goi-mailako ziklo edo moduluetara sartzeko, honako baldintza hauetako bat bete behar da:
• Hezkuntzari buruzko maiatzaren 3ko 2/2006 Lege Organikoan ezarritako batxiler-titulua izatea.
• Lanbide Heziketako Teknikari edo Goi Teknikari titulua izatea.
• Batxilergoko irakasgai guztiak gainditu izana egiaztatzen duen ziurtagiria.
• Goi-mailako heziketa-zikloetan sartzeko proba gainditu izana, ziklo horren lanbide-familiari dagokion aukera baten bidez.
• Hezkuntza Sistemaren Antolamendu Orokorrari buruzko urriaren 3ko 1/1990 Lege Organikoan ezarritako batxiler-titulua izatea.
• Lehengo Batxilergo Bateratu Balioanizduneko (BBB) ikasi eta gero emandako batxiler-titulua izatea. • Teknikari espezialista titulua izatea.
• Unibertsitate-titulua izatea.
• Unibertsitatera Bideratzeko Ikasturtea (UBI) edo unibertsitate-aurrekoa gainditu izana.
• Unibertsitatean sartzeko 25 urtetik gorakoentzako sarrera-proba gainditu izana.
• Batxilergo Esperimentaleko edozein modalitatetan 2. kurtsoa gainditu izana.
• Atzerriko ikasketak lehenago zerrendatutako tituluren batekin homologatzeko egiaztagiria.

 

Ikasketaren iraupena:

2.000 ordu

Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?

Turismo-ostatuko establezimenduak antolatzea eta kontrolatzea, eta, horretarako, ezarritako enpresa-politikak aplikatzea, sailen helburuak, merkataritza-ekintzak eta establezimenduaren emaitza ekonomikoak kontrolatzea, eta ostatuen arloko zerbitzuak egitea.

Profesional hau gai izango da:
• Turismo-ostatuko establezimenduen berezko zerbitzuak koordinatzeko, eta establezimendu horien sailak kudeatzera eta kontrolatzera zuzenduko diren antolamendu-egitura egokiak bideratzeko.
• Merkatua aztertzeko eta ostatuko berezko oinarrizko produktua merkaturatzeko, baita zerbitzu eta produktu osagarriak ere.
• Establezimenduan bertan ekitaldiak antolatzeko eta sustatzeko.
• Merkatua aztertzeko eta ostatuaren oinarrizko produktua merkaturatzeko, baita zerbitzu eta produktu osagarriak ere, erreserbak enpresa-eragimenaren irizpideekin kudeatuz.
• Harrera-saila kontrolatzeko eta ikuskatzeko, eta, hala badagokio, zerbitzua egiteko, bezeroari arreta ezarritako kalitate-mailarekin ematen zaiola ziurtatuz.
• Establezimenduan bertan ekitaldiak antolatzeko eta sustatzeko, inplikatuta dauden sailekin koordinatuta, eta horretarako beharrezko giza baliabideak eta baliabide materialak kudeatzeko.
• Bezeroarentzako arreta zuzena, salmenta-osteko zerbitzua eta kexa eta erreklamazioen kudeaketa ikuskatzeko.

Irakaskuntza hauek urtarrilaren 17ko 39/1997 Errege Dekretuan ezarritako oinarrizko mailako laneko arriskuen prebentzioko teknikariaren ziurtagiria lortzeko beharrezko ezagupenak hartzen dituzte barnean.

Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?

Lanak:
• Sektore turistikoan egin ohi du lan, eta, batez ere, turismo-ostatuen azpisektorean, hoteletan zein hotelez kanpokoetan, hala nola osasun-egoitzetan, ospitaleetan, ikasle-egoitzetan.

Honako ikasketa hauekin jarrai dezakezu:
• Lanbide-espezializazioko ikastaroekin.
• Goi-mailako lanbide-heziketako beste ziklo batekin, indarrean dagoen araudiaren araberako lanbide-moduluen arteko baliozkotzeak ezarrita.

Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?

• Turismo-ostatuetako zuzendariordea
• Harrera-lekuko burua
• Erreserben arduraduna.
• Erreserbaburua.
• Kalitateko koordinatzailea.
• Gelazainburua edo solairu- eta garbiketa-zerbitzuko arduradun nagusia.
• Gelazainburuordea edo solairu- eta garbiketa-zerbitzuaren ataleko arduraduna.
• Egoitza, ospitale eta antzekoetako ostatu-kudeatzailea.
• Landa-etxeetako ostatu-kudeatzailea.
• Ekitaldien koordinatzailea.
• Turismo-ostatuko establezimenduetako salmenta-burua.
• Turismo-ostatuko establezimenduetako komertziala.

Zer lanbide araututara sar daiteke titulazio honekin?

 

Titulu honen bidez ez da zuzenean inolako lanbide araututara sartzen.

Prestakuntza-plana:

Hauek dira heziketa-ziklo honetako lanbide-moduluak:
• Turismo-merkatuaren egitura. (132 o.)
• Protokoloa eta harreman publikoak. (132 o.)
• Turismo-marketina. (165 o.)
• Turismo-ostatuetako zuzendaritza. (260 o.)
• Solairu-sailaren kudeaketa. (132 o.)
• Harrera eta erreserbak. (165 o.)
• Ostatuko giza baliabideak. (80 o.)
• Ekitaldiak merkaturatzea. (80 o.)
• Ingelesa. (165 o.)
• Atzerriko bigarren hizkuntza. (120 o.)
• Turismo-ostatua kudeatzeko proiektua. (50 o.)
• Laneko prestakuntza eta orientabidea. (99 o.)
• Enpresa eta ekimen sortzailea. (60 o.)
• Lantokiko prestakuntza. (360 o.)

IVAC-EEI-ko Komunikazioak
© IVAC/EEI 2013. Eskubide guztiak erreserbatuta / Web diseinua Labrys Igo ↑ RSS RSS feed Protección de datos y Política de Cookies