Lanbide-arloak
Ostalaritza eta turismoa - HOT
Heziketa-zikloak > Goi-maila
Sartzeko baldintzak:
Goi-mailako ziklo edo moduluetara sartzeko, honako baldintza hauetako bat bete behar da:
• Batxiler-titulua edo batxilergoko ikasgai guztiak gainditu izanaren ziurtagiria izatea.
• BBBeko 3. maila gaindituta izatea (Batxilergo Bateratu Balioaniztuna): Ziurtagiri akademiko baten bidez egiaztatzea gainditu direla batxiler-titulua lortzeko irakasgai guztiak, irakaskuntzen hirugarren ikasturtea amaitu ondoren, Hezkuntzari eta Hezkuntzaren Erreforma Finantzatzeari buruzko abuztuaren 4ko 14/1970 Lege Orokorrak araututakoaren arabera. EFP/1210/2021 Agindua, azaroaren 2koa, aurreko hezkuntza-sistemako ikasketa eta titulu jakin batzuen baliokidetasuna ezartzen duena, lanbide-heziketako irakaskuntzetan sartzeko.
• Batxilergo esperimentaleko edozein modalitatetako bigarren maila gainditu izana.
• Teknikari-titulua izatea (erdi-mailako lanbide-heziketa).
• Goi-mailako teknikariaren edo teknikari espezialistaren titulua edo baliokidea izatea ondorio akademikoetarako.
• Unibertsitatera Bideratzeko Ikasturtea gainditu izana.
• Unibertsitate-titulua edo baliokidea izatea.
• Goi-mailako heziketa-zikloetara sartzeko proba gainditu izana (gutxienez 19 urte izan behar dira proba egiten den urtean, edo 18 teknikari-titulua dutenen kasuan).
• 25 urtetik gorakoentzako unibertsitatera sartzeko proba gainditu izana.
Ikasketaren iraupena:
2.000 ordu
Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?
Sukaldeko produkzioa eta zerbitzua zuzentzea eta antolatzea
eta, horretarako, eskaintzak eta bitartekoak zehaztea,
hornikuntzako, produkzioko eta zerbitzuko berezko jarduerak
kontrolatzea, helburu ekonomikoak betetzea, ezarritako
kalitate-protokoloak jarraitzea eta higieneko, laneko arriskuen
prebentzioko eta ingurumena babesteko arauen arabera jardutea.
Profesional hau gai izango da:
• Enpresak eskaintzen dituen produktuak definitzeko,
proiektu estrategikoaren parametroak kontuan izanik.
• Produkzio-prozesuak diseinatzeko eta
antolamendu-egitura eta beharrezko baliabideak zehazteko,
enpresaren ezaugarriak kontuan izanik.
• Sukaldaritza-produktuen eskaintza zehazteko, aldagai
guztiak kontuan hartuta, eta, horrela, prezioak finkatzeko eta
prozesuak estandarizatzeko.
• Jarduerak programatzeko eta baliabideak antolatzeko,
produkzio-beharren arabera.
• Lehengaiak baldintza egokietan hornitzeko,
biltegiratzeko eta banatzeko, lotzen den dokumentazioa eta
kalitatea kontrolatuta.
• Espazioak, makineria, lanabesak eta erremintak prest
jartzea kontrolatzeko.
• Ondoren erabili ahal izango diren lehengaietan
aplikatu behar diren aurreelaborazio- eta/edo
lehengoratze-prozesuak egiaztatzeko.
• Sukaldaritzako elaborazio-prozesua antolatzeko,
prozesuen estandarizazioa kontuan hartuta, eta ondoren haiek
dekoratzeko/amaitzeko edo kontserbatzeko.
• Elaborazioen dekorazioa/amaiera gainbegiratzeko,
beharren eta ezarritako protokoloen arabera, haiek kontserbatzera
edo zerbitzatzera begira.
• Sukaldaritzako jeneroak eta elaborazioak ontziratzeko
eta/edo kontserbatzeko prozesuak egiaztatzeko, metodo egokiak
aplikatuta eta tresneria aproposa erabilita, haien kalitatea
gainbegiratzera eta elikadura-arriskuak saihestera begira.
Irakaskuntza hauek laneko arriskuen prebentzioko oinarrizko
jarduerak gauzatzeko beharrezko ezagupenak hartzen dituzte barnean.
Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?
Lanak:
• Profesional honek ostalaritzaren sektoreko eta,
zehazki, jatetxe-arloaren azpisektoreko enpresa handietan zein
ertainetan edo txikietan egiten du lan, eta establezimendu
txikietan, askotan, jabe gisa eta sukaldeko arduradun gisa -biak
batera- jardun dezake.
Honako ikasketa hauekin jarrai dezakezu:
• Lanbide-espezializazioko ikastaroekin.
• Goi-mailako lanbide-heziketako beste ziklo batekin,
indarrean dagoen araudiaren araberako lanbide-moduluen arteko
baliozkotzeak ezarrita.
• Unibertsitate-ikasketekin, indarrean dagoen
araudiaren araberako baliozkotzeak ezarrita.
Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?
• Elikagaien eta edarien zuzendaria.
• Sukalde-zuzendaria.
• Sukaldeko produkzio-burua.
• Sukaldeko burua.
• Sukaldeko bigarren burua.
• Cateringeko eragiketen burua.
• Partidaburua.
• Sukaldaria.
• Ekonomatuko eta upeltegiko arduraduna.
Zer lanbide araututara sar daiteke titulazio
honekin?
Titulu honen bidez ez da zuzenean inolako lanbide araututara
sartzen.
Prestakuntza-plana:
Hauek dira heziketa-ziklo honetako lanbide-moduluak:
• Lehengaien hornikuntzaren kontrola. (99 o.)
• Sukaldeko aurreelaborazio- eta
kontserbazio-prozesuak. (198 o.)
• Sukaldeko pastelgintzako eta gozogintzako
elaborazioak. (200 o.)
• Sukaldaritza-elaborazioko prozesuak. (264 o.)
• Sukaldeko produkzioaren kudeaketa. (200 o.)
• Elikadurako kalitatearen eta segurtasunaren eta
higienearen kudeaketa. (66 o.)
• Gastronomia eta nutrizioa. (60 o.)
• Jatetxe-arloko administrazio eta merkataritzako
kudeaketa. (99 o.)
• Jatetxe-arloko giza baliabideak eta taldeen
zuzendaritza. (80 o.)
• Ingelesa. (165 o.)
• Sukalde-zuzendaritzako proiektua. (50 o.)
• Laneko prestakuntza eta orientabidea. (99 o.)
• Enpresa eta ekimen sortzailea. (60 o.)
• Lantokiko prestakuntza.(360 o.)
Azken sarrerak
Profesionaltasun-ziurtagiria: FMEC0119, FMEC0219,FMEC0319
Gehiago irakurri >>Argitaratzailea: IVAC-EEI
Data: 13/11/2023
Argitaratzailea: IVAC-EEI
Data: 06/07/2023
ELE, EOC, AGA, ARG eta IFC familien LOE tituluen eguneraketak
Gehiago irakurri >>Argitaratzailea: IVAC-EEI
Data: 22/06/2023
Etiketak