Lanbide-arloak

Ostalaritza eta turismoa - HOT

Heziketa-zikloak > Goi-maila

SUKALDE ZUZENDARITZAKO GOI MAILAKO TEKNIKARIA

Sukalde-zuzendaritzako goi-mailako teknikaria (LOE)

Ikasketaren iraupena:

2.000 ordu

Sartzeko baldintzak:

 

Goi-mailako heziketa-ziklo batean sartzeko, honako baldintza HAUETAKOREN BAT bete behar da:
• Batxilergoko titulua edukitzea.
• Erdi-mailako teknikariaren titulua edukitzea.
• Goi-mailako zikloetara sartzeko proba (proba egiten den urtean gutxienez 19 urte beteta izan beharko da) edo 25 urtetik gorakoentzako unibertsitaterako sarbide-proba gainditu izana.
• Batxilergoko irakasgai guztiak gainditu izana egiaztatzeko ziurtagiria edukitzea.
• Hezkuntza Administrazioak baimendutako ikastetxe publiko edo pribatuetan goi-mailako heziketa-zikloetara sartzeko prestakuntza-ikastaro espezifikoa gainditu izana.
• Sarbidearen ondorioetarako beste titulazio baliokide batzuk:

o Hezkuntza Sistemaren Antolamendu Orokorrari buruzko Lege Organikoan (urriaren 3ko 1/1990) ezarritako Batxilergoko titulua edukitzea.
o Batxilergo esperimentaleko edozein modalitatetako bigarren kurtsoa gainditu izana.
o Unibertsitatera Bideratzeko Ikasturtea (UBI) edo unibertsitate aurrekoa gainditu izana.
o Goi-mailako teknikariaren edo teknikari espezialistaren titulua edukitzea, edo ondorio akademikoetarako baliokidea den besteren bat.
o Unibertsitate-titulazioa edo baliokidea edukitzea.


Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?

Sukaldeko produkzioa eta zerbitzua zuzentzea eta antolatzea eta, horretarako, eskaintzak eta bitartekoak zehaztea, hornikuntzako, produkzioko eta zerbitzuko berezko jarduerak kontrolatzea, helburu ekonomikoak betetzea, ezarritako kalitate-protokoloak jarraitzea eta higieneko, laneko arriskuen prebentzioko eta ingurumena babesteko arauen arabera jardutea.

Profesional hau gai izango da:
• Enpresak eskaintzen dituen produktuak definitzeko, proiektu estrategikoaren parametroak kontuan izanik.
• Produkzio-prozesuak diseinatzeko eta antolamendu-egitura eta beharrezko baliabideak zehazteko, enpresaren ezaugarriak kontuan izanik.
• Sukaldaritza-produktuen eskaintza zehazteko, aldagai guztiak kontuan hartuta, eta, horrela, prezioak finkatzeko eta prozesuak estandarizatzeko.
• Jarduerak programatzeko eta baliabideak antolatzeko, produkzio-beharren arabera.
• Lehengaiak baldintza egokietan hornitzeko, biltegiratzeko eta banatzeko, lotzen den dokumentazioa eta kalitatea kontrolatuta.
• Espazioak, makineria, lanabesak eta erremintak prest jartzea kontrolatzeko.
• Ondoren erabili ahal izango diren lehengaietan aplikatu behar diren aurreelaborazio- eta/edo lehengoratze-prozesuak egiaztatzeko.
• Sukaldaritzako elaborazio-prozesua antolatzeko, prozesuen estandarizazioa kontuan hartuta, eta ondoren haiek dekoratzeko/amaitzeko edo kontserbatzeko.
• Elaborazioen dekorazioa/amaiera gainbegiratzeko, beharren eta ezarritako protokoloen arabera, haiek kontserbatzera edo zerbitzatzera begira.
• Sukaldaritzako jeneroak eta elaborazioak ontziratzeko eta/edo kontserbatzeko prozesuak egiaztatzeko, metodo egokiak aplikatuta eta tresneria aproposa erabilita, haien kalitatea gainbegiratzera eta elikadura-arriskuak saihestera begira.

Irakaskuntza hauek laneko arriskuen prebentzioko oinarrizko jarduerak gauzatzeko beharrezko ezagupenak hartzen dituzte barnean.

Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?

Lanak:
• Profesional honek ostalaritzaren sektoreko eta, zehazki, jatetxe-arloaren azpisektoreko enpresa handietan zein ertainetan edo txikietan egiten du lan, eta establezimendu txikietan, askotan, jabe gisa eta sukaldeko arduradun gisa -biak batera- jardun dezake.

Honako ikasketa hauekin jarrai dezakezu:
• Lanbide-espezializazioko ikastaroekin.
• Goi-mailako lanbide-heziketako beste ziklo batekin, indarrean dagoen araudiaren araberako lanbide-moduluen arteko baliozkotzeak ezarrita.
• Unibertsitate-ikasketekin, indarrean dagoen araudiaren araberako baliozkotzeak ezarrita.

Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?

• Elikagaien eta edarien zuzendaria.
• Sukalde-zuzendaria.
• Sukaldeko produkzio-burua.
• Sukaldeko burua.
• Sukaldeko bigarren burua.
• Cateringeko eragiketen burua.
• Partidaburua.
• Sukaldaria.
• Ekonomatuko eta upeltegiko arduraduna.

Zer lanbide araututara sar daiteke titulazio honekin?

Titulu honen bidez ez da zuzenean inolako lanbide araututara sartzen.

Prestakuntza-plana:

Hauek dira heziketa-ziklo honetako lanbide-moduluak:
• Lehengaien hornikuntzaren kontrola. (99 o.)
• Sukaldeko aurreelaborazio- eta kontserbazio-prozesuak. (198 o.)
• Sukaldeko pastelgintzako eta gozogintzako elaborazioak. (200 o.)
• Sukaldaritza-elaborazioko prozesuak. (264 o.)
• Sukaldeko produkzioaren kudeaketa. (200 o.)
• Elikadurako kalitatearen eta segurtasunaren eta higienearen kudeaketa. (66 o.)
• Gastronomia eta nutrizioa. (60 o.)
• Jatetxe-arloko administrazio eta merkataritzako kudeaketa. (99 o.)
• Jatetxe-arloko giza baliabideak eta taldeen zuzendaritza. (80 o.)
• Ingelesa. (165 o.)
• Sukalde-zuzendaritzako proiektua. (50 o.)
• Laneko prestakuntza eta orientabidea. (99 o.)
• Enpresa eta ekimen sortzailea. (60 o.)
• Lantokiko prestakuntza.(360 o.)

IVAC-EEI-ko Komunikazioak
© IVAC/EEI 2013. Eskubide guztiak erreserbatuta Igo ↑ RSS RSS feed Protección de datos y Política de Cookies