Lanbide-arloak
Ostalaritza eta turismoa - HOT
Heziketa-zikloak > Goi-maila
Sartzeko baldintzak:
Goi-mailako ziklo edo moduluetara sartzeko, honako baldintza hauetako bat bete behar da:
• Goi-mailako zikloetara sartzeko, gutxienez honako baldintza hauetako bat bete behar da:
• Batxilergoko titulua izatea.
• Lanbide Heziketako teknikari titulua edo Arte Aplikatuen eta Lanbide Artistikoen titulua izatea.
• Heziketa-zikloan sartutako 3. mailako C mailako prestakuntza-eskaintza gainditu izana.
• Hezkuntza-administrazioak baimendutako ikastetxe publiko edo pribatuetan goi-mailako heziketa-zikloetan sartzeko prestatzeko berariazko prestakuntza-ikastaroa gainditu izana.
• Goi-mailako heziketa-zikloetarako sarbide-proba gainditu izana, edo 25 urtetik gorakoak edo 45 urteko unibertsitatean sartzeko proba gainditu izana.
• Lanbide Heziketako Goi Mailako teknikari titulua edo Unibertsitate-titulu bat izatea.
• Uztailaren 18ko 659/2023 Errege Dekretuaren seigarren xedapen gehigarriaren 2. paragrafoan ezarritako goi-mailako heziketa-zikloetan sartzeko titulazio baliokideren bat izatea egiaztatzea:
o Batxilergoko titulua, Hezkuntza Sistemaren Antolamendu Orokorrari buruzko urriaren 3ko 1/1990 Lege Organikoan ezarritakoa.
o Batxilergo Bateratu Balioaniztuneko (BBB) titulua edo titulua lortzeko irakasgai guztiak gaindituta izatea.
o Batxilergo Esperimentaleko edozein modalitatetako bigarren maila gaindituta izatea.
o Unibertsitateko edo unibertsitate aurreko orientazio-ikastaroa gainditu izana.
o Teknikari espezialistaren titulua, goi-mailako teknikariaren titulua edo baliokidea ondorio akademikoetarako.
o Unibertsitate-titulua edo baliokidea.
• Atzerriko ikasketak lehenago zerrendatutako tituluren batekin homologatzeko egiaztagiria: homologatze-prozedura ebatzi gabe baldin badago, Baldintzapean Izena emateko Txartela onartuko da.
Goi-Mailako Heziketa-Zikloetarako plaza-eskaera eskaintza baino handiagoa bada, Hezkuntza-Administrazioek ikastetxean Onarpeneko Kupo eta Lehentasunak ezarri ahalko dituzte.
Ikasketaren iraupena:
2.000 ordu
Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?
Sukaldeko produkzioa eta zerbitzua zuzentzea eta antolatzea
eta, horretarako, eskaintzak eta bitartekoak zehaztea,
hornikuntzako, produkzioko eta zerbitzuko berezko jarduerak
kontrolatzea, helburu ekonomikoak betetzea, ezarritako
kalitate-protokoloak jarraitzea eta higieneko, laneko arriskuen
prebentzioko eta ingurumena babesteko arauen arabera jardutea.
Profesional hau gai izango da:
• Enpresak eskaintzen dituen produktuak definitzeko,
proiektu estrategikoaren parametroak kontuan izanik.
• Produkzio-prozesuak diseinatzeko eta
antolamendu-egitura eta beharrezko baliabideak zehazteko,
enpresaren ezaugarriak kontuan izanik.
• Sukaldaritza-produktuen eskaintza zehazteko, aldagai
guztiak kontuan hartuta, eta, horrela, prezioak finkatzeko eta
prozesuak estandarizatzeko.
• Jarduerak programatzeko eta baliabideak antolatzeko,
produkzio-beharren arabera.
• Lehengaiak baldintza egokietan hornitzeko,
biltegiratzeko eta banatzeko, lotzen den dokumentazioa eta
kalitatea kontrolatuta.
• Espazioak, makineria, lanabesak eta erremintak prest
jartzea kontrolatzeko.
• Ondoren erabili ahal izango diren lehengaietan
aplikatu behar diren aurreelaborazio- eta/edo
lehengoratze-prozesuak egiaztatzeko.
• Sukaldaritzako elaborazio-prozesua antolatzeko,
prozesuen estandarizazioa kontuan hartuta, eta ondoren haiek
dekoratzeko/amaitzeko edo kontserbatzeko.
• Elaborazioen dekorazioa/amaiera gainbegiratzeko,
beharren eta ezarritako protokoloen arabera, haiek kontserbatzera
edo zerbitzatzera begira.
• Sukaldaritzako jeneroak eta elaborazioak ontziratzeko
eta/edo kontserbatzeko prozesuak egiaztatzeko, metodo egokiak
aplikatuta eta tresneria aproposa erabilita, haien kalitatea
gainbegiratzera eta elikadura-arriskuak saihestera begira.
Irakaskuntza hauek laneko arriskuen prebentzioko oinarrizko
jarduerak gauzatzeko beharrezko ezagupenak hartzen dituzte barnean.
Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?
Lanak:
• Profesional honek ostalaritzaren sektoreko eta,
zehazki, jatetxe-arloaren azpisektoreko enpresa handietan zein
ertainetan edo txikietan egiten du lan, eta establezimendu
txikietan, askotan, jabe gisa eta sukaldeko arduradun gisa -biak
batera- jardun dezake.
Honako ikasketa hauekin jarrai dezakezu:
• Lanbide-espezializazioko ikastaroekin.
• Goi-mailako lanbide-heziketako beste ziklo batekin,
indarrean dagoen araudiaren araberako lanbide-moduluen arteko
baliozkotzeak ezarrita.
• Unibertsitate-ikasketekin, indarrean dagoen
araudiaren araberako baliozkotzeak ezarrita.
Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?
• Elikagaien eta edarien zuzendaria.
• Sukalde-zuzendaria.
• Sukaldeko produkzio-burua.
• Sukaldeko burua.
• Sukaldeko bigarren burua.
• Cateringeko eragiketen burua.
• Partidaburua.
• Sukaldaria.
• Ekonomatuko eta upeltegiko arduraduna.
Zer lanbide araututara sar daiteke titulazio
honekin?
Titulu honen bidez ez da zuzenean inolako lanbide araututara
sartzen.
Prestakuntza-plana:
Hauek dira heziketa-ziklo honetako lanbide-moduluak:
• Lehengaien hornikuntzaren kontrola. (99 o.)
• Sukaldeko aurreelaborazio- eta
kontserbazio-prozesuak. (198 o.)
• Sukaldeko pastelgintzako eta gozogintzako
elaborazioak. (200 o.)
• Sukaldaritza-elaborazioko prozesuak. (264 o.)
• Sukaldeko produkzioaren kudeaketa. (200 o.)
• Elikadurako kalitatearen eta segurtasunaren eta
higienearen kudeaketa. (66 o.)
• Gastronomia eta nutrizioa. (60 o.)
• Jatetxe-arloko administrazio eta merkataritzako
kudeaketa. (99 o.)
• Jatetxe-arloko giza baliabideak eta taldeen
zuzendaritza. (80 o.)
• Ingeles profesionala (GM). (165 o.)
• Sukalde-zuzendaritzako modulu arteko proiektua. (50
o.)
• Laneko prestakuntza eta orientabidea. (99 o.)
• Enpresa eta ekimen sortzailea. (60 o.)
• Lantokiko prestakuntza.(360 o.)
• Produkzio-sektoreei aplikatutako digitalizazioa (GM).
• Produkzio-sistemari aplikatutako jasangarritasuna.
• Enplegurako ibilbide pertsonala I. (120 o.)
• Enplegurako ibilbide pertsonala II. (63 o.)
Azken sarrerak
Argitaratzailea: IVAC-EEI
Data: 29/01/2025
Argitaratzailea: IVAC-EEI
Data: 20/01/2025
Argitaratzailea: IVAC-EEI
Data: 19/12/2024
Etiketak