Lanbide-arloak

Ostalaritza eta turismoa - HOT

Heziketa-zikloak > Erdi-maila

JATETXE ARLOKO ZERBITZUETAKO TEKNIKARIA

Sartzeko baldintzak:

Erdi-mailako ziklo edo moduluetara sartzeko, gutxienez honako baldintzetako bat bete behar da:
• Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako graduatu-titulua edo goi-mailako ikasketa-maila izatea.

• Oinarrizko lanbide-titulua izatea (oinarrizko lanbide-heziketa).
• Teknikariaren edo teknikari laguntzailearen titulua edo baliokidea izatea ondorio akademikoetarako.
• Batxilergo Bateratu Balioanizduneko (BBB) bigarren maila gainditu izana.
• Erdi-mailako heziketa-zikloetara sartzeko proba gainditu izana (gutxienez hamazazpi urte beteta izan beharko dira proba egiten den urtean).
• 25 urtetik gorakoentzako unibertsitatera sartzeko proba gainditu izana.

Ikasketaren iraupena:

2.000 ordu

Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?

Jatetxe-arloaren esparruan elikagaiak eta edariak prestatzeko, aurkezteko eta zerbitzatzeko jarduerak eta bezeroarentzako arretari dagozkionak gauzatzea. Jatetxe-arloaren esparruan elikagaiak eta edariak prestatzeko, aurkezteko eta zerbitzatzeko jarduerak eta bezeroarentzako arretari dagozkionak gauzatzea.

Profesional hau gai izango da:
• Egin behar den elikagaien eta edarien zerbitzu mota hautatzeko, jasotako informazioa abiapuntutzat hartuta.
• Espazioak, makineria, tresnak eta erremintak prestatzeko eta, hala, produkzio-unitateak eta/edo zerbitzugintzakoak prest jartzeko.
• Produkzio-jarduerak eta zerbitzugintzakoak garatzean beharrezkoak diren zerbitzu aurreko eta zerbitzu ondoko eragiketak eta prozesuak gauzatzeko, horretarako esparrua eta prozesuen estandarizazioa kontuan hartuta.
• Bezeroari zerbitzu egiteko eta arreta emateko.
• Fakturazioaren eta/edo kobratzearen prozesuak gauzatzeko.
• Lehengaiak jasotzeko, biltegiratzeko eta banatzeko.
• Bezeroari zerbitzu egiteko eta arreta emateko.

Irakaskuntza horietan, honako zeregin hauetarako beharrezko ezagupenak hartzen dira barnean:
• Laneko arriskuen prebentzioko oinarrizko mailako jarduerak egiteko.
• Elikagai-manipulatzaileen txartela lortzeko.

Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?

Lanak:
• Ostalaritzaren sektorean eta jatetxe-arloko establezimenduetan. Oro har, elikagaiak eta edariak elaboratzeko eta zerbitzatzeko prozesuak garatzen dituzten produkzio-sektoreetan, esate baterako ostalaritza-sektorean, eta, horren esparruan, hotel eta jatetxe-arloetan.

Honako ikasketa hauekin jarrai dezakezu:
• Lanbide-espezializazioko ikastaroekin.
• Goi-mailako lanbide-heziketako ziklo batekin.
• Erdi-mailako lanbide-heziketako beste ziklo batekin, indarrean dagoen araudiaren araberako lanbide-moduluen arteko baliozkotzeak ezarrita.
• Batxilergoarekin, haren edozein modalitatetan.

Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?

• Taberna-kafetegiko edo jatetxeko zerbitzaria.
• Jangelako zerbitzaria.
• Elikagaiak eta edariak produzitzeko eta zerbitzatzeko unitateetako ekonomatuko langilea.
• Tabernaria.
• Sommelier-laguntzailea.
• Garraiobideetako zerbitzuetako laguntzailea.

Zer lanbide araututara sar daiteke titulazio honekin?

Titulu honen bidez ez da zuzenean inolako lanbide araututara sartzen.

Prestakuntza-plana:

Hauek dira heziketa-ziklo honetako lanbide-moduluak:
• Taberna-kafetegiko oinarrizko eragiketak. (297 o.)
• Jatetxeko oinarrizko eragiketak. (297 o.)
• Taberna-kafetegiko zerbitzuak. (147 o.)
• Jatetxeko eta ekitaldi berezietako zerbitzuak. (252 o.)
• Ardoa eta zerbitzua. (66 o.)
• Eskaintza gastronomikoak. (99 o.)
• Jatetxe-arloko komunikazio-teknikak. (63 o.)
• Elikagaiak manipulatzeko segurtasuna eta higienea. (66 o.)
• Ingelesa. (165 o.)
• Laneko prestakuntza eta orientabidea. (105 o.)
• Enpresa eta ekimen sortzailea. (63 o.)
• Lantokiko prestakuntza. (380 o.)

IVAC-EEI-ko Komunikazioak
© IVAC/EEI 2013. Eskubide guztiak erreserbatuta Igo ↑ RSS RSS feed Datuen Babesa edo DBLO eta Cookien Politika