Lanbide-arloak

Ostalaritza eta turismoa - HOT

Espezializazioak > Espezializazio Programak

RETAIL SEKTOREKO PRODUKTU FRESKOAK ESPEZIALIZATZEKO PROGRAMA

Programarekin lotutako tituluak:

• Sukaldaritzako eta Gastronomiako Teknikaria.

• Elikagaiak Merkaturatzeko Teknikaria.
• Okintzako, Gozogintzako eta Konfiteriako Teknikaria.
• Merkataritza Jardueretako Teknikaria.

Ikasketaren iraupena:

900 ordu

Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?

Janari-produktuak saltzen dituzten establezimenduetan produktu freskoak prestatzea, manipulatzea, banatzea eta baten bat falta denean gehiago ateratzea, bai eta lan horiek egiten direla kontrolatzea ere. Horrez gain, bezeroei salmenta lagundua eskaintzea eta erakustaltzaria modu egokian mantentzea -hots, ezarrita dauden kalitate irizpideak betez-, eta araubide higieniko-sanitarioak, laneko zein ingurumeneko arriskuen prebentzioari buruzkoak eta kontsumitzailearen babesari buruzkoak ezarritakoa betetzea.

Profesional hau gai izango da:
• Produktua jasotzea (zentralizatua zein deszentralizatua), egiaztapen kuantitatiboa (fakturak eta albaranak) eta kualitatiboa (zerbitzuaren kalitatea eta baldintzak) egitea, beharrezkoak diren zordunketa/abonuak egitea eta arduradunari hautematen diren gorabeheren berri ematea.
• Atal horri dagozkion ekoizpen eta/edo manipulazio lanak egitea (hala nola, gantza kentzea, zatitzea, xerrak egitea, ontziratzea, etiketak jartzea edo produkturik falta denean gehiago ateratzea), ezarritako prozedurei jarraikiz.
• Atalari dagokion erakustaltzaria prestatzea, ezarritako prozedurei jarraikiz.
• Bezeroak artatzea, atal horretarako ezarri den mailako zerbitzua eta tratua eskainita.
• Produktuen kontserbazio-egoera eta/edo iraungitze-data kontrolatzea, aurrez emandako irizpideen arabera.
• Aurrez emandako irizpideen arabera, atalari dagozkion lanak egitea, prezioak eta kartelak eguneratzea, datuak biltzea eta abar.
• Eremu horretako parametroak mantentzen direla egiaztatzea, eskaera zentralizatua egokia izan dadin, jasotako eskaera gainbegiratzea eta, beharrezkoa bada, hura aldatzea.
• Arduradunei bezeroek eskatutako produktuen eta egindako erreklamazioen berri ematea, emandako zerbitzua hobetze aldera.
• Erakustaltzarian dauden produktuak higiene eta osasungarritasun baldintza egokietan daudela egiaztatzea, eta, arazorik hautemanez gero, ataleko arduradunari jakinaraztea.
• Atal horri dagozkion kalitate-irizpideak betetzen direla kontrolatzea.
• Aldian-aldiko inbentarioa egiten laguntzea.
• Kontrolatzea atal horretako tresnak, makineria eta instalazioak egoki erabiltzen, mantentzen eta garbitzen direla.
• Lanpostuari lotutako segurtasun eta higiene arauak betetzea.
• Arduradun baten ardurapean, ataleko lana erregistratzea , hainbat zerrendatan (kudeaketako zerrendak, ustiapen-kontua...), agertzen diren kontzeptuak interpretatzea eta horiek hobetzen laguntzea.

Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?

Honako lanbide hauetako bat izan dezakezu:
• Freskoetan espezializatutako saltzailea.
• Freskoen ataleko arduraduna

Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?

Profesional honek janari-produktuak saltzen dituzten enpresetan egiten du lan, zehazki, produktu freskoen atalean.

Zer lanbide araututara sar daiteke programa honekin?

Ez dago titulu honen bidez zuzenean sartzen den lanbide arauturik.

Prestakuntza-plana:

Espezializazio-ikastaro honetako ikaskuntza-eremuak honako hauek dira:
• Elikaduraren arloko marketina eta bezeroarentzako arreta. (250 o.)
• Freskoen ataletako gamen, produktuen tratamenduen eta prozesuen ezagutza. (500 o.)
• Gastronomia, nutrizioa eta osasuna. (150 o.)

IVAC-EEI-ko Komunikazioak
© IVAC/EEI 2013. Eskubide guztiak erreserbatuta Igo ↑ RSS RSS feed Datuen Babesa edo DBLO eta Cookien Politika