Lanbide-arloak
Osasungintza - SAN
Heziketa-zikloak > Goi-maila
Sartzeko baldintzak:
Goi-mailako ziklo edo moduluetara sartzeko, honako baldintza hauetako bat bete behar da:
• Goi-mailako zikloetara sartzeko, gutxienez honako baldintza hauetako bat bete behar da:
• Batxilergoko titulua izatea.
• Lanbide Heziketako teknikari titulua edo Arte Aplikatuen eta Lanbide Artistikoen titulua izatea.
• Heziketa-zikloan sartutako 3. mailako C mailako prestakuntza-eskaintza gainditu izana.
• Hezkuntza-administrazioak baimendutako ikastetxe publiko edo pribatuetan goi-mailako heziketa-zikloetan sartzeko prestatzeko berariazko prestakuntza-ikastaroa gainditu izana.
• Goi-mailako heziketa-zikloetarako sarbide-proba gainditu izana, edo 25 urtetik gorakoak edo 45 urteko unibertsitatean sartzeko proba gainditu izana.
• Lanbide Heziketako Goi Mailako teknikari titulua edo Unibertsitate-titulu bat izatea.
• Uztailaren 18ko 659/2023 Errege Dekretuaren seigarren xedapen gehigarriaren 2. paragrafoan ezarritako goi-mailako heziketa-zikloetan sartzeko titulazio baliokideren bat izatea egiaztatzea:
o Batxilergoko titulua, Hezkuntza Sistemaren Antolamendu Orokorrari buruzko urriaren 3ko 1/1990 Lege Organikoan ezarritakoa.
o Batxilergo Bateratu Balioaniztuneko (BBB) titulua edo titulua lortzeko irakasgai guztiak gaindituta izatea.
o Batxilergo Esperimentaleko edozein modalitatetako bigarren maila gaindituta izatea.
o Unibertsitateko edo unibertsitate aurreko orientazio-ikastaroa gainditu izana.
o Teknikari espezialistaren titulua, goi-mailako teknikariaren titulua edo baliokidea ondorio akademikoetarako.
o Unibertsitate-titulua edo baliokidea.
• Atzerriko ikasketak lehenago zerrendatutako tituluren batekin homologatzeko egiaztagiria: homologatze-prozedura ebatzi gabe baldin badago, Baldintzapean Izena emateko Txartela onartuko da.
Goi-Mailako Heziketa-Zikloetarako plaza-eskaera eskaintza baino handiagoa bada, Hezkuntza-Administrazioek ikastetxean Onarpeneko Kupo eta Lehentasunak ezarri ahalko dituzte.
Ikasketaren iraupena:
2.000 ordu
Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?
Profesional hau gai izango da:
• Unitatean edo kabinetean esleitutako lan-eremua bere
mailan antolatzeko eta kudeatzeko.
• Pertsonei eta kolektiboei egokitutako dietak
prestatzeko eta gainbegiratzeko, haien nutrizio-beharren arabera.
• Pazienteei eta kolektiboei egokitutako dietak
prestatzeko eta gainbegiratzeko, berariazko patologiaren arabera.
• Elikagaien konposizio kualitatiboa kontrolatzeko eta
gainbegiratzeko, eta, hala, haien kalitate higieniko-dietetikoa
zehazteko.
• Giza kontsumoen elikagaien kontserbazioa,
manipulazioa eta transformazioa gainbegiratzeko.
• Pertsonen eta komunitatearen osasuna sustatzeko,
elikagaien heziketaren bidez eta osasunerako sustapen- eta
heziketa-jardueren bitartez.
Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?
Osasunaren sektore publikoan eta pribatuan eta sektoreko
enpresa pribatuetan egin dezakezu lan, edo zure enpresa sor
dezakezu.
Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?
• Dietetika eta nutrizioko teknikaria.
• Dietista.
• Catering-enpresetako elikadura-arduraduna.
• Elikagaien higieneko teknikaria.
• Elikadurako aholkularia.
• Osasun-hezitzailea.
• Lehen arretan zein osasuna sustatzeko zerbitzu
orokorretan lan egin dezake. Baita ostalaritza-sektorean,
jatetxe-arloan eta elikagaien industrien sektorean.
• Honako azpisektore nagusi hauetan garatu ahal izango
du bere jarduera:
- Lehen arreta eta arreta komunitarioa: osasunaren sustapena, kontsultak, laguntza-unitateak (osasun mentala, pediatria, ahoaren eta hortzen higienea eta geriatria).
- Osasun publikoa: elikagaien higiene-zerbitzua.
- Ospitale-zerbitzu orokorrak: dietetika eta nutrizioko unitateak/zerbitzuak.
- Jatetxe-arloko zerbitzuak: ospitaletako sukaldeak, catering-enpresak, jatetxeak eta hotelak, jantoki kolektiboak.
Zer lanbide araututara sar daiteke titulazio
honekin?
• Dietetikako goi-mailako teknikaria.
Prestakuntza-plana:
Ikastetxean, prestakuntza teoriko-praktikoaren bitartez.
Edukiak honako lanbide-modulu hauetan biltzen dira:
• Dietetikako kabineteen edo unitateen antolamendua eta
kudeaketa. (80 o. oinarrizkoak - 90 o. finkoak)
• Elikadura orekatua. (250 o. oinarrizkoak - 300 o.
finkoak)
• Dietoterapia. (209 o. oinarrizkoak - 250 o. finkoak)
• Elikaduraren kontrola. (145 o. oinarrizkoak - 175 o.
finkoak)
• Mikrobiologia eta elikadura-higienea. (154 o.
oinarrizkoak - 175 o. finkoak)
• Osasun-hezkuntza eta osasunaren sustapena. (150 o.
oinarrizkoak - 125 o. finkoak)
• Dietetikari aplikatutako fisiopatologia. (250 o.
oinarrizkoak - 300 o. finkoak)
• Lan-giroko harremanak (LGH) (60 o. oinarrizkoak - 60
o. finkoak)
• Laneko prestakuntza eta orientabidea (LPO) (60 o.
oinarrizkoak - 60 o. finkoak)
• Kalitatea eta etengabeko prestakuntza (KEP). (40 o.
oinarrizkoak - 40 o. finkoak)
• Lantokiko prestakuntza (LP). (336 o. oinarrizkoak -
400 o. finkoak)
Azken sarrerak
EAEko Lanbide Heziketako tituluen eskaintza argitaratu da
Gehiago irakurri >>Argitaratzailea: IVAC-EEI
Data: 09/05/2024
Familiaren Espezializazio-ikastaroei buruzko Dekretuak argitaratzea: COM
Gehiago irakurri >>Argitaratzailea: IVAC-EEI
Data: 24/04/2024
Familien espezializazio-programak argitaratzea: Informatika eta Komunikazioak
Gehiago irakurri >>Argitaratzailea: IVAC-EEI
Data: 21/12/2023
Etiketak