Lanbide-arloak

Osasungintza - SAN

Heziketa-zikloak > Goi-maila

DIETETIKAKO GOI-MAILAKO TENIKARIA (LOGSE)

Sartzeko baldintzak:

Goi-mailako ziklo edo moduluetara sartzeko, honako baldintza hauetako bat bete behar da:

     • Goi-mailako zikloetara sartzeko, gutxienez honako baldintza hauetako bat bete behar da:
     • Batxilergoko titulua izatea.
     • Lanbide Heziketako teknikari titulua edo Arte Aplikatuen eta Lanbide Artistikoen titulua izatea.
     • Heziketa-zikloan sartutako 3. mailako C mailako prestakuntza-eskaintza gainditu izana.
     • Hezkuntza-administrazioak baimendutako ikastetxe publiko edo pribatuetan goi-mailako heziketa-zikloetan sartzeko prestatzeko berariazko prestakuntza-ikastaroa gainditu izana.
     • Goi-mailako heziketa-zikloetarako sarbide-proba gainditu izana, edo 25 urtetik gorakoak edo 45 urteko unibertsitatean sartzeko proba gainditu izana.
     • Lanbide Heziketako Goi Mailako teknikari titulua edo Unibertsitate-titulu bat izatea.
     • Uztailaren 18ko 659/2023 Errege Dekretuaren seigarren xedapen gehigarriaren 2. paragrafoan ezarritako goi-mailako heziketa-zikloetan sartzeko titulazio baliokideren bat izatea egiaztatzea:
          o Batxilergoko titulua, Hezkuntza Sistemaren Antolamendu Orokorrari buruzko urriaren 3ko 1/1990 Lege Organikoan ezarritakoa.
          o Batxilergo Bateratu Balioaniztuneko (BBB) titulua edo titulua lortzeko irakasgai guztiak gaindituta izatea.
          o Batxilergo Esperimentaleko edozein modalitatetako bigarren maila gaindituta izatea.
          o Unibertsitateko edo unibertsitate aurreko orientazio-ikastaroa gainditu izana.
          o Teknikari espezialistaren titulua, goi-mailako teknikariaren titulua edo baliokidea ondorio akademikoetarako.
          o Unibertsitate-titulua edo baliokidea.
     • Atzerriko ikasketak lehenago zerrendatutako tituluren batekin homologatzeko egiaztagiria: homologatze-prozedura ebatzi gabe baldin badago, Baldintzapean Izena emateko Txartela onartuko da.

Goi-Mailako Heziketa-Zikloetarako plaza-eskaera eskaintza baino handiagoa bada, Hezkuntza-Administrazioek ikastetxean Onarpeneko Kupo eta Lehentasunak ezarri ahalko dituzte.

 

Ikasketaren iraupena:

2.000 ordu

Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?

Profesional hau gai izango da:
• Unitatean edo kabinetean esleitutako lan-eremua bere mailan antolatzeko eta kudeatzeko.
• Pertsonei eta kolektiboei egokitutako dietak prestatzeko eta gainbegiratzeko, haien nutrizio-beharren arabera.
• Pazienteei eta kolektiboei egokitutako dietak prestatzeko eta gainbegiratzeko, berariazko patologiaren arabera.
• Elikagaien konposizio kualitatiboa kontrolatzeko eta gainbegiratzeko, eta, hala, haien kalitate higieniko-dietetikoa zehazteko.
• Giza kontsumoen elikagaien kontserbazioa, manipulazioa eta transformazioa gainbegiratzeko.
• Pertsonen eta komunitatearen osasuna sustatzeko, elikagaien heziketaren bidez eta osasunerako sustapen- eta heziketa-jardueren bitartez.

Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?

Osasunaren sektore publikoan eta pribatuan eta sektoreko enpresa pribatuetan egin dezakezu lan, edo zure enpresa sor dezakezu.

Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?

• Dietetika eta nutrizioko teknikaria.
• Dietista.
• Catering-enpresetako elikadura-arduraduna.
• Elikagaien higieneko teknikaria.
• Elikadurako aholkularia.
• Osasun-hezitzailea.
• Lehen arretan zein osasuna sustatzeko zerbitzu orokorretan lan egin dezake. Baita ostalaritza-sektorean, jatetxe-arloan eta elikagaien industrien sektorean.
• Honako azpisektore nagusi hauetan garatu ahal izango du bere jarduera:

- Lehen arreta eta arreta komunitarioa: osasunaren sustapena, kontsultak, laguntza-unitateak (osasun mentala, pediatria, ahoaren eta hortzen higienea eta geriatria).

- Osasun publikoa: elikagaien higiene-zerbitzua.

- Ospitale-zerbitzu orokorrak: dietetika eta nutrizioko unitateak/zerbitzuak.

- Jatetxe-arloko zerbitzuak: ospitaletako sukaldeak, catering-enpresak, jatetxeak eta hotelak, jantoki kolektiboak.


Zer lanbide araututara sar daiteke titulazio honekin?

• Dietetikako goi-mailako teknikaria.

Prestakuntza-plana:

Ikastetxean, prestakuntza teoriko-praktikoaren bitartez. Edukiak honako lanbide-modulu hauetan biltzen dira:
• Dietetikako kabineteen edo unitateen antolamendua eta kudeaketa. (80 o. oinarrizkoak - 90 o. finkoak)
• Elikadura orekatua. (250 o. oinarrizkoak - 300 o. finkoak)
• Dietoterapia. (209 o. oinarrizkoak - 250 o. finkoak)
• Elikaduraren kontrola. (145 o. oinarrizkoak - 175 o. finkoak)
• Mikrobiologia eta elikadura-higienea. (154 o. oinarrizkoak - 175 o. finkoak)
• Osasun-hezkuntza eta osasunaren sustapena. (150 o. oinarrizkoak - 125 o. finkoak)
• Dietetikari aplikatutako fisiopatologia. (250 o. oinarrizkoak - 300 o. finkoak)
• Lan-giroko harremanak (LGH) (60 o. oinarrizkoak - 60 o. finkoak)
• Laneko prestakuntza eta orientabidea (LPO) (60 o. oinarrizkoak - 60 o. finkoak)
• Kalitatea eta etengabeko prestakuntza (KEP). (40 o. oinarrizkoak - 40 o. finkoak)
• Lantokiko prestakuntza (LP). (336 o. oinarrizkoak - 400 o. finkoak)

IVAC-EEI-ko Komunikazioak
© IVAC/EEI 2013. Eskubide guztiak erreserbatuta Igo ↑ RSS RSS feed Datuen Babesa edo DBLO eta Cookien Politika