Lanbide-arloak

Osasungintza - SAN

Heziketa-zikloak > Goi-maila

DIETETIKAKO GOI-MAILAKO TECNIKARIA (LOGSE)

Sartzeko baldintzak:

Goi-mailako ziklo edo moduluetara sartzeko, honako baldintza hauetako bat bete behar da:
• Hezkuntzari buruzko maiatzaren 3ko 2/2006 Lege Organikoan ezarritako batxiler-titulua izatea.
• Lanbide Heziketako Teknikari edo Goi Teknikari titulua izatea.
• Batxilergoko irakasgai guztiak gainditu izana egiaztatzen duen ziurtagiria.
• Goi-mailako heziketa-zikloetan sartzeko proba gainditu izana, ziklo horren lanbide-familiari dagokion aukera baten bidez.
• Hezkuntza Sistemaren Antolamendu Orokorrari buruzko urriaren 3ko 1/1990 Lege Organikoan ezarritako batxiler-titulua izatea.
• Lehengo Batxilergo Bateratu Balioanizduneko (BBB) ikasi eta gero emandako batxiler-titulua izatea. • Teknikari espezialista titulua izatea.
• Unibertsitate-titulua izatea.
• Unibertsitatera Bideratzeko Ikasturtea (UBI) edo unibertsitate-aurrekoa gainditu izana.
• Unibertsitatean sartzeko 25 urtetik gorakoentzako sarrera-proba gainditu izana.
• Batxilergo Esperimentaleko edozein modalitatetan 2. kurtsoa gainditu izana.
• Atzerriko ikasketak lehenago zerrendatutako tituluren batekin homologatzeko egiaztagiria.

 

Ikasketaren iraupena:

2.000 ordu

Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?

Profesional hau gai izango da:
• Unitatean edo kabinetean esleitutako lan-eremua bere mailan antolatzeko eta kudeatzeko.
• Pertsonei eta kolektiboei egokitutako dietak prestatzeko eta gainbegiratzeko, haien nutrizio-beharren arabera.
• Pazienteei eta kolektiboei egokitutako dietak prestatzeko eta gainbegiratzeko, berariazko patologiaren arabera.
• Elikagaien konposizio kualitatiboa kontrolatzeko eta gainbegiratzeko, eta, hala, haien kalitate higieniko-dietetikoa zehazteko.
• Giza kontsumoen elikagaien kontserbazioa, manipulazioa eta transformazioa gainbegiratzeko.
• Pertsonen eta komunitatearen osasuna sustatzeko, elikagaien heziketaren bidez eta osasunerako sustapen- eta heziketa-jardueren bitartez.

Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?

Osasunaren sektore publikoan eta pribatuan eta sektoreko enpresa pribatuetan egin dezakezu lan, edo zure enpresa sor dezakezu.

Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?

• Dietetika eta nutrizioko teknikaria.
• Dietista.
• Catering-enpresetako elikadura-arduraduna.
• Elikagaien higieneko teknikaria.
• Elikadurako aholkularia.
• Osasun-hezitzailea.
• Lehen arretan zein osasuna sustatzeko zerbitzu orokorretan lan egin dezake. Baita ostalaritza-sektorean, jatetxe-arloan eta elikagaien industrien sektorean.
• Honako azpisektore nagusi hauetan garatu ahal izango du bere jarduera:

- Lehen arreta eta arreta komunitarioa: osasunaren sustapena, kontsultak, laguntza-unitateak (osasun mentala, pediatria, ahoaren eta hortzen higienea eta geriatria).

- Osasun publikoa: elikagaien higiene-zerbitzua.

- Ospitale-zerbitzu orokorrak: dietetika eta nutrizioko unitateak/zerbitzuak.

- Jatetxe-arloko zerbitzuak: ospitaletako sukaldeak, catering-enpresak, jatetxeak eta hotelak, jantoki kolektiboak.


Zer lanbide araututara sar daiteke titulazio honekin?

• Dietetikako goi-mailako teknikaria.

Prestakuntza-plana:

Ikastetxean, prestakuntza teoriko-praktikoaren bitartez. Edukiak honako lanbide-modulu hauetan biltzen dira:
• Dietetikako kabineteen edo unitateen antolamendua eta kudeaketa. (80 o. oinarrizkoak - 90 o. finkoak)
• Elikadura orekatua. (250 o. oinarrizkoak - 300 o. finkoak)
• Dietoterapia. (209 o. oinarrizkoak - 250 o. finkoak)
• Elikaduraren kontrola. (145 o. oinarrizkoak - 175 o. finkoak)
• Mikrobiologia eta elikadura-higienea. (154 o. oinarrizkoak - 175 o. finkoak)
• Osasun-hezkuntza eta osasunaren sustapena. (150 o. oinarrizkoak - 125 o. finkoak)
• Dietetikari aplikatutako fisiopatologia. (250 o. oinarrizkoak - 300 o. finkoak)
• Lan-giroko harremanak (LGH) (60 o. oinarrizkoak - 60 o. finkoak)
• Laneko prestakuntza eta orientabidea (LPO) (60 o. oinarrizkoak - 60 o. finkoak)
• Kalitatea eta etengabeko prestakuntza (KEP). (40 o. oinarrizkoak - 40 o. finkoak)
• Lantokiko prestakuntza (LP). (336 o. oinarrizkoak - 400 o. finkoak)

IVAC-EEI-ko Komunikazioak
© IVAC/EEI 2013. Eskubide guztiak erreserbatuta / Web diseinua Labrys Igo ↑ RSS RSS feed Protección de datos y Política de Cookies