Lanbide-arloak

Itsasoa eta arrantza - MAP

Heziketa-zikloak > Goi-maila

AKUIKULTURAKO GOI-MAILAKO TEKNIKARIA

Sartzeko baldintzak:

Goi-mailako ziklo edo moduluetara sartzeko, honako baldintza hauetako bat bete behar da:

     • Goi-mailako zikloetara sartzeko, gutxienez honako baldintza hauetako bat bete behar da:
     • Batxilergoko titulua izatea.
     • Lanbide Heziketako teknikari titulua edo Arte Aplikatuen eta Lanbide Artistikoen titulua izatea.
     • Heziketa-zikloan sartutako 3. mailako C mailako prestakuntza-eskaintza gainditu izana.
     • Hezkuntza-administrazioak baimendutako ikastetxe publiko edo pribatuetan goi-mailako heziketa-zikloetan sartzeko prestatzeko berariazko prestakuntza-ikastaroa gainditu izana.
     • Goi-mailako heziketa-zikloetarako sarbide-proba gainditu izana, edo 25 urtetik gorakoak edo 45 urteko unibertsitatean sartzeko proba gainditu izana.
     • Lanbide Heziketako Goi Mailako teknikari titulua edo Unibertsitate-titulu bat izatea.
     • Uztailaren 18ko 659/2023 Errege Dekretuaren seigarren xedapen gehigarriaren 2. paragrafoan ezarritako goi-mailako heziketa-zikloetan sartzeko titulazio baliokideren bat izatea egiaztatzea:
          o Batxilergoko titulua, Hezkuntza Sistemaren Antolamendu Orokorrari buruzko urriaren 3ko 1/1990 Lege Organikoan ezarritakoa.
          o Batxilergo Bateratu Balioaniztuneko (BBB) titulua edo titulua lortzeko irakasgai guztiak gaindituta izatea.
          o Batxilergo Esperimentaleko edozein modalitatetako bigarren maila gaindituta izatea.
          o Unibertsitateko edo unibertsitate aurreko orientazio-ikastaroa gainditu izana.
          o Teknikari espezialistaren titulua, goi-mailako teknikariaren titulua edo baliokidea ondorio akademikoetarako.
          o Unibertsitate-titulua edo baliokidea.
     • Atzerriko ikasketak lehenago zerrendatutako tituluren batekin homologatzeko egiaztagiria: homologatze-prozedura ebatzi gabe baldin badago, Baldintzapean Izena emateko Txartela onartuko da.

Goi-Mailako Heziketa-Zikloetarako plaza-eskaera eskaintza baino handiagoa bada, Hezkuntza-Administrazioek ikastetxean Onarpeneko Kupo eta Lehentasunak ezarri ahalko dituzte.

 

Ikasketaren iraupena:

2.000 ordu

Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?

• Akuikulturako produkzio-prozesuak planifikatzea, ezarritako helburuak eta beharrezko kalitatea lortzeko.
• Akuikultura-hazkuntzako instalazioen eta tresneriaren operatibotasun- eta errendimendu-baldintzak gainbegiratzea.
• Hazkuntzako instalazioetan eta tresnerian, disfuntzioak eta matxurak aurreikustea eta konpontzea.
• Hazkuntzaren kontingentziak ebaztea, produkzioan eta ingurumenean kalteak aurreikusteko.
• Hazkuntza osagarrien produkzioa zuzentzea, beharrezko kantitatean eta kalitatearekin.
• Arrainen, moluskuen eta oskoldunen haztegiko produkzioa zuzentzea, produkzio-planaren arabera.
• Arrainak, moluskuak eta oskoldunak gizentzeko eragiketak zuzentzea, produkzio-planaren arabera.
• Akuikulturako produktuen prestaketa eta kalitatea bermatzea, horiek merkaturatzera begira.
• Hazkuntzetan hartu beharreko osasun-tratamenduko neurri prebentiboak edo zuzentzaileak zehaztea.
• Akuikulturako produkzioarekin lotzen diren kontrol fisiko-kimikoak eta ingurumenekoak gainbegiratzea.
• Akuikulturako produkzio-prozesuetan sortzen diren hondakinen kudeaketa gainbegiratzea.

Irakaskuntza hauek laneko arriskuen prebentzioko oinarrizko jarduerak gauzatzeko beharrezko ezagupenak hartzen dituzte barnean.

Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?

Honako lanbide hauetako bat izan dezakezu:
• Itsas uretako arrainen ugalketako eta larba-hazkuntzako arduradun teknikoa.
• Ur kontinentaletako arrainen ugalketako arduradun teknikoa.
• Moluskuen ugalketako eta larba-hazkuntzako arduradun teknikoa.
• Oskoldunen ugalketako eta larba-hazkuntzako arduradun teknikoa.
• Itsas uretako arrainak aurregizentzeko eta gizentzeko arduradun teknikoa.
• Ur kontinentaletako arrainak gizentzeko arduradun teknikoa.
• Moluskuak aurregizentzeko eta gizentzeko arduradun teknikoa.
• Oskoldunak gizentzeko arduradun teknikoa.
• Akuikulturarako ingurumen-teknikaria.
• Arrantzaren eta akuikulturaren deribatu- eta prestakin-industrietako teknikaria (enpresak, faktoria-ontziak eta lonjak).
• Arrantzako produktuen kalitatea kontrolatzeko laborategiko teknikaria.

Honako ikasketa hauekin jarrai dezakezu:
• Lanbide-espezializazioko ikastaroekin.
• Goi-mailako lanbide-heziketako beste ziklo batekin, indarrean dagoen araudiaren araberako lanbide-moduluen arteko baliozkotzeak ezarrita.
• Unibertsitate-ikasketekin, indarrean dagoen araudiaren araberako baliozkotzeak ezarrita.

Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?

Profesional honek honako arlo hauetan egiten du lan: plankton-hazkuntza, ugalketa, larba-hazkuntza, larba ondorengoen hazkuntza, haziak edo arrainkumeak, haztegia eta gizentzea. Norberaren edo besteren konturako langile gisa dihardu, enpresa txiki eta ertainetan, enpresa handietan (publiko nahiz pribatuetan), itsas animaliak ikertzeko eta erakusteko zentroetan, akuarioko espezieen produkziorako enpresetan eta itsaskilarien kofradietan. Produkzioaren arloko arduradunak koordinatzen ditu.

Zer lanbide araututara sar daiteke titulazio honekin?

Titulu honen bidez ez da zuzenean inolako lanbide araututara sartzen.

Prestakuntza-plana:

Hauek dira heziketa-ziklo honetako lanbide-moduluak:
• Hazkuntza osagarrien produkziorako teknikak eta kudeaketa. (198 o.)
• Arrain-produkziorako teknikak eta kudeaketa. (231 o.)
• Moluskuen produkziorako teknikak eta kudeaketa. (231 o.)
• Krustazeoen produkziorako teknikak eta kudeaketa. (160 o.)
• Akuikulturako instalazioak, berrikuntza eta automatizazio-sistemak (231 o.)
• Akuikulturako teknika analitikoak eta osasun-kontrolerako metodoak. (120 o.)
• Akuikultura-prozesuen ingurumen-kudeaketa. (100 o.)
• Akuarofilia. (120 o.)
• Akuikulturako produkzio-zentro bat ezartzeko proiektua. (50 o.)
• Ingeles teknikoa. (40 o.)
• Laneko prestakuntza eta orientabidea. (99 o.)
• Enpresa eta ekimen sortzailea. (60 o.)
• Lantokiko prestakuntza. (360 o.)

IVAC-EEI-ko Komunikazioak
© IVAC/EEI 2013. Eskubide guztiak erreserbatuta Igo ↑ RSS RSS feed Datuen Babesa edo DBLO eta Cookien Politika