Lanbide-arloak

Elikagaien industriak - INA

Heziketa-zikloak > Erdi-maila

OKINTZAKO, GOZOGINTZAKO ETA KONFITERIAKO TEKNIKARIA

Sartzeko baldintzak:

Erdi-mailako ziklo edo moduluetara sartzeko, gutxienez honako baldintzetako bat bete behar da:
• Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako graduatu titulua izatea.
• Oinarrizko Lanbide titulua izatea.
• Goi-mailako batxiler-titulua izatea.
• Unibertsitate-titulua izatea.
• Lanbide Heziketako Teknikari edo Goi Teknikari titulua izatea.
• Teknikari laguntzaile titulua izatea.
• Batxilergoko irakasgai guztiak gainditu izana egiaztatzen duen ziurtagiria izatea.
• Hezkuntzari buruzko maiatzaren 3ko 2/2206 Lege Organikoaren arabera ezarritako Bigarren Hezkuntzako Graduatu titulua.
• Hezkuntza Sistemaren Antolamendu Orokorrari buruzko urriaren 3ko 1/1990 Lege Organikoan ezarritako Bigarren Hezkuntzako Graduatu titulua izatea.
• Hezkuntza Administrazioak baimendutako ikastetxe publiko eta pribatuetan erdi-mailako zikloak egin ahal izateko berariazko prestakuntza-ikastaroa gainditu izana, eta 17 urte beteak izatea proba amaitzen den urtean.
• Erdi- edo goi-mailako heziketa-zikloetara sartzeko proba gainditu izana.
• Hasierako Kalifikazio Programa baten derrigorrezko moduluak gainditu izana Oinarrizko Lanbide Heziketako zikloen lehenengo kurtsoa ezarri aurretik.
• Batxilergo Bateratu Balioaniztuneko (BBB) lehenengo bi kurtsoak gainditu izana, denera, gainditu gabeko bi irakasgairekin, gehienez.
• Erdi-mailako irakaskuntzen erreformako lehenengo ziklo esperimentalaren 2. kurtsoa gainditu izana.
• Arte aplikatuak eta lanbide artistikoen 63ko planaren esperimental komunen 3. kurtsoa gainditu izana.
• Unibertsitatean sartzeko 25 urtetik gorakoentzako sarrera-proba gainditu izana.
• Uztailaren 29ko 1147/2011 Errege Dekretuaren hirugarren xedapen gehigarriko b) hizkian ezarritako goi-mailako heziketa-zikloetara sartzeko titulazio baliokideren bat izatea egiaztatzea.
• Ondorio akademikoetarako, aurrekoetako baten baliokide deklaratutako bestelako prestakuntza-ikasketak edo -ikastaroak gainditu izana.
• Atzerriko ikasketak lehenago zerrendatutako tituluren batekin homologatzeko egiaztagiria.

 

Ikasketaren iraupena:

2.000 ordu

Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?

Okintzako, gozogintzako eta konfiteriako produktuak elaboratzea eta aurkeztea lantegietan eta jatetxe-arloko establezimenduetan.

Profesional hau gai izango da:
• Okintzako, gozogintzako eta konfiteriako produktuak elaboratzeko.
• Jatetxe-arloko postreak elaboratzeko, platereratuta eta kontsumorako prest.
• Elaboratutako produktuak osatzeko, amaitzeko eta aurkezteko, apainketako teknika berritzaileak aplikatuz.
• Elaboratutako produktuak ontziratzeko, etiketatzeko eta enbalatzeko.
• Tresneria, instalazioak eta produkzio-sistemak prestatzeko, erregulatzeko eta mantentzeko.
• Lehengaiak, gai osagarriak eta produktu burutuak hornitzeko eta biltegiratzeko.
• Fabrikazio-fitxa teknikoak diseinatzeko eta aldatzeko.
• Elaboratutako produktuak publizitatzeko eta sustatzeko, merkaturatze- eta marketin-teknikak erabiliz.

Irakaskuntza horietan, honako zeregin hauetarako beharrezko ezagupenak hartzen dira barnean:
• Laneko arriskuen prebentzioko oinarrizko mailako jarduerak egiteko.
• Elikagai-manipulatzaileen txartela lortzeko.

Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?

Lanak:
• Okintzako, pastelgintzako eta konfiteriako produktuak elaboratzen dituzten artisau-lantegietan eta lantegi erdi-industrialetan, baita ostalaritzako sektorean, jatetxe-arloko azpisektorean, eta elaboratzaile gisa. Okintzako, pastelgintzako eta gozogintzako produktuak elaboratzen eta saltzen dituzten elikagaien merkataritzako establezimenduetan ere bai.

Honako ikasketa hauekin jarrai dezakezu:
• Lanbide-espezializazioko ikastaroekin.
• Goi-mailako lanbide-heziketako ziklo batekin.
• Erdi-mailako lanbide-heziketako beste ziklo batekin, indarrean dagoen araudiaren araberako lanbide-moduluen arteko baliozkotzeak ezarrita.
• Batxilergoarekin, haren edozein modalitatetan.

Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?

• Okina, pastelgilea, konfiteroa, gozogilea, turroigilea, txurrogilea, galletagilea.
• Opilen, oreen eta pizzak egiteko oinarrien elaboratzailea.
• Pastelen elaboratzailea eta dekoratzailea.
• Gozokien eta kakao eta txokolatezko produktuen elaboratzailea.

Zer lanbide araututara sar daiteke titulazio honekin?

Titulu honen bidez ez da zuzenean inolako lanbide araututara sartzen.

Prestakuntza-plana:

Hauek dira heziketa-ziklo honetako lanbide-moduluak:
• Okintzako, pastelgintzako eta gozogintzako lehengaiak eta prozesuak. (99 o.)
• Okintzako eta opilgintzako elaborazioa. (264 o.)
• Pastelgintzako eta gozogintzako oinarrizko prozesuak. (198 o.)
• Konfiteriako eta beste espezialitate batzuetako elaborazioa. (264 o.)
• Jatetxe-arloko postreak. (147 o.)
• Lantegiko produktuak. (252 o.)
• Elikagaien industrietako biltegiko lanak eta kontrola. (66 o.)
• Elikagaiak manipulatzeko segurtasuna eta higienea. (66 o.)
• Okintzako eta pastelgintzako produktuen aurkezpena eta salmenta. (63 o.)
• Ingeles teknikoa. (33 o.)
• Laneko prestakuntza eta orientabidea. (105 o.)
• Enpresa eta ekimen sortzailea. (63 o.)
• Lantokiko prestakuntza. (380 o.)

IVAC-EEI-ko Komunikazioak
© IVAC/EEI 2013. Eskubide guztiak erreserbatuta / Web diseinua Labrys Igo ↑ RSS RSS feed Protección de datos y Política de Cookies