Lanbide-arloak

Elikagaien industriak - INA

Heziketa-zikloak > Erdi-maila

OLIBA-OLIOETAN ETA ARDOETAN TEKNIKARIA

Oliba-olioetan eta ardoetan teknikaria (LOE)

Ikasketaren iraupena:

2.000 ordu

Sartzeko baldintzak:

Erdi-mailako heziketa-ziklo batean sartzeko, honako baldintza HAUETAKOREN BAT bete behar da:
• Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzako gradudunaren titulua edo ikasketa-maila handiagoko titulua edukitzea.
• Oinarrizko Lanbide Heziketako titulua.
• Hasierako Lanbide Kualifikazioko Programa (HLKP) baten nahitaezko moduluak gainditu izana.
• Hezkuntza Administrazioak baimendutako ikastetxe publiko edo pribatuetan erdi-mailako heziketa-zikloetara sartzeko prestakuntza-ikastaro espezifikoa gainditu izana (ikastaroa hastean gutxienez 17 urte beteta izan beharko da)
• Erdi-mailako edo goi-mailako zikloetara sartzeko proba (proba egiten den urtean gutxienez 17 urte beteta izan beharko da) edo 25 urtetik gorakoentzako unibertsitaterako sarbide-proba gainditu izana.
• Batxilergoko irakasgai guztiak gainditu izana egiaztatzeko ziurtagiria edukitzea
• Goi-mailako zikloetarako sarbidea ahalbidetzen duten titulazioetakoren bat edo horren baliokidea edukitzea
• Sarbidearen ondorioetarako beste titulazio baliokide batzuk:

o Bigarren Hezkuntzako gradudunaren titulua
o Teknikari laguntzailearen titulua
o Teknikariaren titulua
o Goi-batxilergoko titulua
o Irakaskuntza Ertainen Erreformako lehen ziklo esperimentaleko bigarren kurtsoa gainditu izana
o Arte Aplikatu eta Lanbide Artistikoen irakaskuntzetan 1963ko planeko hirugarren kurtsoa edo komun esperimentalen bigarrena gainditu izana
o Batxilergo Bateratu Balioaniztuneko (BBB) lehen bi kurtsoetan gehienez ere bi irakasgai gainditu gabe izatea egiaztatzea
o Ondorio akademikoetarako aurrekoren baten baliokidetzat jotzen diren beste ikasketa edo prestakuntza-ikastaro batzuk gainditu izana


Zer ikasiko dut? Zer egingo dut?

Oliba-olioak, ardoak eta beste edari batzuk elaboratzea eta ontziratzea, produkzio- eta kalitate-planen arabera, eta tresneriaren lehen mailako mantentze-lanak egitea.

Profesional hau gai izango da:
• Oliba-olioa ateratzeko, prozedura- eta kalitate-eskuliburuetan ezarritako baldintzetan.
• Oliba-olioak fintzeko eta egokitzeko eragiketak gidatzeko.
• Destilakinak eta edari espiritutsuak elaboratzeko.
• Akabera- eta egonkortze-eragiketak egiteko.
• Hartzidurak kontrolatzeko.
• Lehengaiak eta gai osagarriak hornitzeko eta biltegiratzeko.
• Elaboratutako produktuak ontziratzeko, etiketatzeko eta enbalatzeko.
• Produkzio-tresneria erregulatzeko.
• Tresneria eta instalazioak prestatzeko eta mantentzeko, horien funtzionamendua eta higienea bermatuta.
• Elaboratutako produktuak marketin-teknikak aplikatuta sustatzeko eta merkaturatzeko.

Irakaskuntza horietan, honako zeregin hauetarako beharrezko ezagupenak hartzen dira barnean:
• Laneko arriskuen prebentzioko oinarrizko mailako jarduerak egiteko.
• Elikagai-manipulatzaileen txartela lortzeko.

Nire ikasketak amaitzean, zer egin dezaket?

Lanak:
• Oliba-olioa, ardoa, eta beste edari batzuk elaboratzeko eta ontziratzeko industrian, eta teknologia tradizionala edo aurreratua duten enpresetan.

Honako ikasketa hauekin jarrai dezakezu:
• Lanbide-espezializazioko ikastaroekin.
• Goi-mailako heziketa-zikloetarako sarbide-proba egiteko prestaketarekin.
• Erdi-mailako lanbide-heziketako beste ziklo batekin, indarrean dagoen araudiaren araberako lanbide-moduluen arteko baliozkotzeak ezarrita.
• Batxilergoarekin, haren edozein modalitatetan.

Zer-nolako lan-irtenbideak izango ditut?

• Upeltegiko maisua.
• Olio-errotako maisua.
• Olio-errotako eta upeltegiko laguntzailea.
• Olio-errotako eta upeltegiko saltzailea.

Zer lanbide araututara sar daiteke titulazio honekin?

• Ardoen elaborazioko teknikaria.

Prestakuntza-plana:

Hauek dira heziketa-ziklo honetako lanbide-moduluak:
• Olioaren, ardoaren eta beste edari batzuen industriako lehengaiak eta produktuak.
• Oliba-olioa ateratzea.
• Ardoen elaborazioa.
• Mantentze elektromekanikoaren printzipioak.
• Oliba-olioak egokitzea.
• Beste edari eta deribatu batzuen elaborazioa.
• Analisi sentsoriala.
• Elikagaien salmenta eta merkaturatzea.
• Elikagaien industrietako biltegiko lanak eta kontrola.
• Elikagaiak manipulatzeko segurtasuna eta higienea.
• Laneko prestakuntza eta orientabidea.
• Enpresa eta ekimen sortzailea.
• Lantokiko prestakuntza.

IVAC-EEI-ko Komunikazioak
© IVAC/EEI 2013. Eskubide guztiak erreserbatuta Igo ↑ RSS RSS feed Protección de datos y Política de Cookies